Június 24. Hétfő, Iván

Délnyugaton tartós, kiadós eső

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Pénteken reggelig sokfelé várható eső, záporeső, majd északnyugat felől átmenetileg csökken a felhőzet, főleg északon, északkeleten bukkan elő a nap. Napközben délnyugat felől újabb csapadéktömb érkezik, mely az ország déli felén okoz többfelé esőzést, sőt estétől DNy-on havas eső is eshet. A délnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik. 9 és 15 fok között alakul a hőmérséklet délután.

Szombaton reggelig az ország déli és keleti felén még eshet az eső, majd ÉNy felől mindenhol csökken a felhőzet, és napos, gomolyfelhős idő alakul ki. Élénk, néhol erős lesz a DNy-i légmozgás. 10 és 15 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső, záporeső, a hegyekben akár havas eső. A szél napközben északnyugatira fordul és megerősödik. 9-13 fok várható délután.

Hétfőn, március 15-én, nemzeti ünnepünk napján nyugaton kevesebb, keleten több felhőre van kilátás. Főleg a Tiszántúlon eső, zápor is előfordul. Nagy területen erősödik meg az ÉNy-i szél. A maximum 10 fok körül alakul.

Kedden felhőátvonulások várhatók elvétve záporral, a hegyekben hózáporral. Az ÉNy-i szél viharossá fokozódik. A csúcsérték 9-11 fok körül várható.

(fotó: Pixabay)