Június 15. Szombat, Jolán, Vid

Csütörtökön többfelé 20 fokos tavaszi meleg

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kedden délelőtt erősen felhős, keleten borult lesz az ég. Szórványosan várható kisebb eső, záporeső. Délután a Dunántúlon szakadozik a felhőzet, de máshol marad a borús idő. Északkeleten mindössze 10 fok körül alakul a hőmérséklet, máshol 12-19 fok várható. Az északi, északkeleti szél megélénkülhet.

Szerdán változóan felhős lesz az ég, nyugat felé haladva számíthatunk a több napsütésre, keleten lesz borongósabb az idő. ÉK-en, K-en kisebb csapadék még kialakulhat. 14és 20 fok közötti értékeket mérhetünk. A DK-i szél élénk lesz.

Csütörtökön a Dunántúlon gyengén felhős, napos idő ígérkezik, keleten még mindig gyakran zavarják felhők a napsütést. 20 fok köré melegszik a levegő, kellemes tavaszi idő várható. Estétől északon már előfordulhat zápor. Megélénkül a DNy-i, majd a NY-i szél.

Pénteken hajnalban, reggel hidegfront vonul át hazánk térsége felett, melynek hatására szórványosan lesznek záporok, és megerősödik a szél. Délutánra csökken a felhőzet, sok napsütés valószínű és lassan a légmozgás is csillapodik. 15 fok köré gyengül a felmelegedés.

Szombaton napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, de komolyabb csapadék nem alakul ki. 9-15 fok között alakul a maximum.

(fotó: Sárközi Bernadett)