Május 26. Vasárnap, Evelin

A Tiszántúlon lesz a több napsütés

null

Szerdán az ország nyugati és középső tájain erősen felhős lesz az ég, és főleg a Dunántúl keleti tájain alakul ki kisebb csapadék. A Tiszántúlon ezzel szemben többórás napsütés várható. Délelőtt még erős lesz az ÉNy-i szél, majd mérséklődik a légmozgás. 6 és 11°C között alakul a hőmérséklet délután.

Csütörtökön nyugaton kevesebb, kelet felé haladva egyre több napsütésre van kilátás. Zápor, havas eső zápor csak néhol fordul elő a Dunántúlon. Néhány fokkal ismét erősödik a nappali felmelegedés: 9-15°C valószínű.

Pénteken változóan felhős idő lesz, csapadékra kicsi az esély. 11 és 17 fok közé melegszik a levegő. A déli, délnyugati szél néha megélénkül.

Szombaton eleinte napos, részben felhős időnk lesz, majd késő délutántól, estétől erősen megnövekszik a felhőzet, és estétől elered az eső. Eleinte a délnyugati, estétől az északnyugati szél erősödik meg. 15 fok körüli tavaszi hőmérséklet ígérkezik.

Vasárnap és hétfőn a gyakran erősen felhős égből elszórtan fordul elő kisebb csapadék. Az északi, északnyugati szél élénk lesz. 10-14 fok körüli értékeket mérhetünk.

(kép: Np Photo)