Május 23. Csütörtök, Dezső

20 foknál is melegebb

null

Csütörtökön az Alföldön változóan, máshol gyengén (fátyol)felhős lesz az ég. Csapadékra estig nem kell számítani, de késő estétől ÉNy felől záporok alalkulnak ki. Kellemes tavaszi időnk, az ország nagy részén 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. A délnyugati szél néha megélénkül.

Pénteken ahajnali záporok után csökken a felhőzet, többórás napsütés várható; de keleten, északkeleten gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, és újabb záporok,sőt zivatarok alakulnak ki. Az ÉNy-i szél erős lesz. 15-20 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Szombaton észak felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, és délutántól elszórtan fordulnak elő záporok, jégdara záporok, a hegyekben hózáporok. Erős, néhol viharos lesz az ÉNy-i szél. 11-12 fok köré hűl a levegő.

Húsvét vasárnap csökken a felhőzet, napos, friss időre van kilátás. Délután ugyan megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csak egy-egy zápor fordulhat elő. 10-15 fok közötti értékeket mérhetünk.

Húsvét hétfőn asok napsütést csak délután zavarják gomolyfelhők, esetleg nyugaton képződik zápor. A déli szél megélénkül, melegedés kezdődik. 13 és 19 fok között alakul a hőmérséklet délután.

(fotó: Jakabné Kóber Anita)