Június 16. Vasárnap, Jusztin

Viharos széllel, hófúvással érkezik a hidegbetörés

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Csütörtökön hajnalban még többfelé lesz csapadék: az esőt egyre nagyobb területen havazás váltja fel, majd reggeltől nyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. A keleti tájakon - különösen a kb. Eger-Szeged vonalon - akár egész nap hullhat a hó. Az északnyugati szél sokfelé fokozódik viharossá, a Bakony és a Balaton térségében erősen viharos (90-100 km/h) lökések is lehetnek, néhol hófúvás akadályozhatja a közlekedést. A hőmérséklet semmit sem emelkedik, csak csökken: délután már országos fagy várható.

Pénteken atöbbórás napsütés mellett futó hózáporok fordulhatnak elő. Reggel -20 és -10, délután -7 és -1 fok között alakulhat a hőmérséklet - a havas tájakon lehet a legzordabb idő. Erős marad az északi szél, mely tovább rontja a hőérzetet.

Szombaton sok napsütésre van kilátás, csak kevés helyen fordul elő hózápor. Sokfelé marad élénk, nyugaton erős az északi légmozgás. Egész napos fagy lesz -9, -1 fok közötti értékekkel.

Vasárnap északkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan lehetnek hózáporok. Lokálisan lepel-5cm-es hóréteg képződhet. Reggel -10, délután -1 fok körül valószínű a hőmérséklet. Hideg téli nap lesz.

Hétfőn nem várható lényeges változás, folytatódik a kemény téli idő. A napsütés mellett hózáporok fordulhatnak elő. Erős lesz az ÉNy-i szél. Délután néhol már fagypont fölé emelkedhet a hőmérséklet, de reggel zord hideg lesz -10 fok körüli hőmérséklettel.

(fotó: Bontovics Máté)