Június 20. Csütörtök, Rafael

Szélviharral jön a drasztikus hidegbetörés csütörtökön

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kedden hajnaltól délnyugat felől egyre többfelé várható eső, de az északi tájakon eleinte havazás, havas eső is kialakulhat. A változó irányú szél csak néha élénkül meg. 1 és 11 fok között alakul a hőmérséklet - a déli határszélen lehet +10 fok körüli maximum.

Szerdán ahajnali átmeneti csapadékszünet után napközben ismét egyre többfelé ered el az eső. Estig a délnyugati szél lehet élénk, majd estétől a szél északnyugatira fordul, és fokozatosan megerősödik. Átmenetileg megenyhül az idő, délnyugaton 13-14 fok is lehet.

Csütörtökön markáns fordulat várható: már a hajnali óráktól egyre nagyobb területen fokozódik viharossá az északnyugati szél, mellyel megkezdődik a szibériai eredetű hideg levegő bezúdulása. Az addigi esőt hózáporok váltják fel, majd ÉNy felől kisüt a nap. A Dunántúlon erősen viharos, vagy orkán erejű (90-110 km/h) széllökések is lehetnek. Drasztikus hidegbetörés várható, napközben semmit sem emelkedik, inkább csökken a hőmérséklet.

Pénteken és szombaton a napsütés mellett felhőátvonulások várható, melyekből főleg a keleti területeken alakul ki hózápor. Zord reggelek lesznek -17, -7 fok közötti értékekkel, és nappal is országos fagy valószínű -9, -1 fok közötti hőmérséklettel.

(fotó: Cyclonerik)