Június 24. Hétfő, Iván

Ragyogóan napos, de fagyos vasárnap

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Vasárnap szinte zavartalan napsütésre számíthatunk. A néha megnövekvő felhőkből esetleg az északkeleti tájakon alakul ki hószállingózás. Az északnyugati szél többfelé lesz élénk. Reggel -15 és -5, délután -3 és +2 fok között várható a hőmérséklet.

Hétfőn az ország nagy részén marad a derűs, de hideg téli idő. Az északkeleti tájakon lehet gyakrabban felhős az ég, itt hózápor is előfordul. 0, +1 fok köré emelkedik a hőmérséklet. Marad az élénk légmozgás.

Kedden nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és elszórtan számíthatunk hószállingózásra. A szél délire, délkeletire fordul, de mérsékelt marad. +1 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szerdán borultságig növekszik a felhőzet, és egyre többfelé (DNy-on csak elszórtan) várható havazás, amit a Dunántúlon nyugat felől ónos eső, majd eső válthat fel. Fagypont körül valószínű a maximum.

Csütörtökön csökken a felhőzet, átmenetileg a nap is előbukkan. Hajnalban, reggel még keleten hullhat a hó, illetve estétől nyugat felől esők fordulnak elő. A Dunántúlon már +5 és +10 fok közé erősödhet a nappali felmelegedés, keleten még tarthatja magát a hideg. Az ÉNy-i szél megerősödik.

(fotó:Béres Attila Nature Photography)