Május 24. Péntek, Eliza, Eszter

Párásság és napsütés

null

Kedden adélelőtti órákig még többfelé lesz rétegfelhőzet, illetve - főleg a Dunántúlon - ködfoltok is. Délután aztán csökken a felhőzet, legalább pár órára kisüt a nap. 10 és 15 fok között alakul a hőmérséklet. Esetleg a ködös tájakon lehet szitálás a hajnali, reggeli órákban. Az ÉNy-i szél gyenge marad.

Szerdán anap első felében rétegfelhős, párás időre számíthatunk, de délutánra nagy területen süthet ki a nap. A csúcshőmérséklet 12-17 fok körül valószínű. Kellemes kora tavaszias idő várható.

Csütörtökön és pénteken sokfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet a reggeli órákra, mely már tartósabban, akár egész nap is megmaradhat. Szitálás, ködszitálás előfordulhat a borús tájakon. A legtöbb napsütésre délen van kilátás. A hőmérséklet a napos területeken 15, a borongós tájakon 7 fok körül valószínű.

Szombaton északnyugat felől egy gyenge hidegfront érkezik, melynek hatására átmenetileg megerősödik a szél, és elszórtan záporesők is előfordulnak. 7 és 14 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

(fotó: Mag Norbert)