Május 23. Csütörtök, Dezső

Orkán erejű széllel zúdul be csütörtökön a szibériai levegő

null

Szerdán reggel délnyugat felől újabb csapadéktömb érkezik, melynek hatására egyre többfelé alakul ki eső, északon havazás is. Illetve késő délutántól, estétől ÉNy-on is havazás váltja fel az esőt, hiszen északnyugatira fordul a szél, és megkezdődik a markáns hidegbetörés. 4 és 12 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön asokfelé viharossá fokozódó, sőt a Bakony és a Balaton térségében orkán erejű (90-110 km/h) széllel igen hideg levegő zúdul hazánk térségébe. Napközben semmit sem emelkedik a hőmérséklet, délután már mindenhol fagyhat. Felhőátvonulások várhatók elszórt hózáporokkal, de a keleti tájakon - egy összeáramlás mentén - akár tartósabban is havazhat.

Pénteken és szombaton felhőátvonulások lesznek, elszórtan lehetnek hózáporok. Az északnyugati szél tartósan erős lesz, főleg a Dunántúlon továbbra is lehetnek viharos lökések. Reggelente farkasordító hideg lesz -20, -10°C-kal, délutánonként is kemény fagy lesz -9, -1 fok közötti értékekkel.

Vasárnap és hétfőn többórás napsütésre van kilátás, egy-egy hózáporral. Mérséklődik a szél, inkább már csak élénk lökések lehetnek. Marad a hideg téli idő: a legalacsonyabb hőmérséklet -15, -10 fok körül valószínű, délután is csak -5, +2 fok ígérkezik.

(fotó: pixabay)