Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Jövő héten brutális hidegbetöréssel tér vissza a zord tél!

null

Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, amit délután a Dunántúlon havas eső, hózápor válthat fel. Az északnyugati szél sokfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. 4 és 11 fok között alakul a hőmérséklet - ÉNy-on lesz a hidegebb.

Kedden eleinte csökken, majd napközben ismét megnövekszik a felhőzet. Egyre többfelé ered el ismét az eső, illetve északnyugaton, északon havas eső, hó is hullhat. Már csak 0-6°C valószínű délután.

Szerdán borult időre számíthatunk, sokfelé esővel, amit estétől egyre nagyobb területen havazás vált fel. Késő estétől egyre jobban, és egyre nagyobb területen fokozódik viharossá az északnyugatira forduló szél. Délen még +10, északon már csak 0 fok lesz.

Csütörtökön aviharossá fokozódó északi széllel szibériai eredetű, igen hideg levegő zúdul be hazánk térségébe, ezért már hajnalban mindenhol havazás váltja fel az addigi esőt. Reggelre már néhány cm-es hó várható, amit a viharos szél hordani fog. Napközben semmit sem emelkedik majd a hőmérséklet, hiszen erős hidegbetörés várható. Reggel +3 és -3, délután +2 és -5 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Pénteken a napsütés mellett felhőátvonulások lesznek, elvétve hózáporral. Az erős széllel tovább ömlik be a hideg levegő: reggel zord hideg valószínű -10 fokkal (sőt a havas tájakon akár -20, -15°C (!!!) is előfordul), délután is országos lehet a fagy, ekkor mindössze -5, 0 fok várható.

(kép: Photo Kovács Ferenc)