Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Igazi kora tavaszias, akár 16 fok!

Előrejelzés
2021. február 03. 10:00
null

Csütörtökön reggel délen és keleten még előfordulhat zápor; később aztán napos, fátyolfelhős, igazi kora tavaszias idő várható. Az ÉNy-i szél sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 10-16 fokos maximumok lesznek.

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délelőtt többfelé, délután már csak keleten várható eső, záporeső. 5 és 13 fok közé esik vissza a hőmérséklet a borongós idő hatására. Az ÉK-i szél mérsékelt marad.

Szombaton nagyrészt erősen felhős lesz az ég. Északkeleten több helyen lehet eső, szitálás. A legtöbb napsütésre délnyugaton van esély. A déli szél megélénkül. 7 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk - ÉK-en lesz a hűvösebb.

Vasárnap változóan felhős, enyhe tavaszias időre van kilátás. Estig csak néhol fordulhat elő zápor. A déli légmozgás élénk marad. 12-17 fok valószínű délután.

Hétfőn borult idő ígérkezik többfelé esővel, záporesővel, a hegyekben esetleg havas esővel. Eleinte a déli, majd az északnyugati szél fokozódhat viharossá. A hőmérséklet 9-15 fok között alakulhat.

(kép: Péter fotó)

szelesenyheszáporenyheségfebruártavasziasszél