Június 13. Csütörtök, Anett

Hajnalban keleten ónos eső!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Vasárnap erősen felhős, vagy borult, párás, néhol tartósan ködös idő várható. Inkább csak délen szakadozhat fel a felhőzet. A nap első felében keleten, északkeleten ónos eső teheti csúszóssá az utakat, majd estétől egyre többfelé ered el az eső. 5 és 15 fok között alakul a hőmérséklet - ÉK-en lesz a hidegebb.

Hétfőn délelőtt még többfelé, délután inkább a déli tájakon alakul ki csapadék: a kezdeti esőt nyugaton, északnyugaton havas eső, hózápor váltja fel. Az ÉNy-i szél egyre inkább megerősödik. ÉNy-on 3, K-en még 11 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Kedden délnyugat felől újabb csapadéktömb érkezik, mely hazánk északi felén havas esőt, havazást, déli tájain esőt okoz. 0-7 fok várható. Az ÉNy-i szél sokfelé lesz élénk.

Szerdán folytatódik a borongós idő: újabb esőkre, északon havas esőkre van kilátás. +5 fok körül alakul a csúcsérték. Az északkeleti szél egyre inkább megélénkül.

Csütörtökön eleinte többfelé várható havas eső, amit hózáporok váltanak fel. Az ÉNy-i légmozgás viharossá fokozódik, erőteljes lehűlés veszi kezdetét. 0, +5 fok valószínű délután.

Péntektől erős hidegbetörés várható, melynek hatására országos, egész napos fagy lehet, és visszatérhetnek a hajnali -10 fok körüli, zord hőmérsékletek. A kutya nem ette meg a telet.

(fotó: pixabay)