Június 16. Vasárnap, Jusztin

Kora tavaszias enyhülés

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kedden reggelre sokfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, mely több helyen tartósabban megmaradhat. Napsütésre főleg északnyugaton számíthatunk. Inkább csak a Tiszántúlon fordul elő gyenge eső, szitálás. A délnyugati szél megélénkül. 3 és 9 fok közé enyhül a levegő.

Szerdán hajnalban az ország északkeleti felén szórványosan várható eső, a hegyekben havas eső, hó. Napközben változóan felhős időnk lesz. Északkeleten tartósabban felhős lehet az ég, míg máshol kisüt a nap. A déli szél többfelé lesz élénk, néhol erős. +10 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön atöbbórás napsütés mellett főleg a délnyugati tájakon növekszik meg a felhőzet, itt záporesők is lehetnek. A nyugati szél sokfelé lesz élénk. 9-15°C-os kora tavasziasan enyhe idő valószínű.

Pénteken délnyugat felől fokozatosan beborul az ég, és egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. 5 és 10 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Szombaton borult időre van kilátás, és többfelé várható csapadék: az eső mellett már havas eső, havazás is lehet. A keleti szél fokozatosan megélénkül, mellyel hidegebb levegő érkezhet hazánk térségébe. +4, +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

(fotó: Hajbel Erik)