Május 22. Szerda, Júlia, Rita

Enyhülést hoz a jövő hét

null

Hétfőn asok napsütést északkeleten, illetve estétől északnyugaton zavarják felhők, de csapadék estig nem alakul ki. A kezdetben még erős északnyugati szél délutánra mérséklődik. Reggel -19 és -5, délután -3 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és főleg az Észak-Dunántúlon alakul ki hószállingózás, hózápor. Reggel -9, délután +2 fok körüli értékeket mérhetünk. A déli szél mérsékelt marad.

Szerdán délelőtt borongós idő lesz szórványosan esővel, ónos esővel, keleten havazással. Délután nyugaton aztán csökken a felhőzet. A nyugati szél többfelé megélénkül. 0 és +5 fok közé enyhül a levegő.

Csütörtökön változóan felhős időre van kilátás. Elsősorban az északi, északkeleti tájakon lesztartósan ködös, vagy rétegfelhős az idő. ÉK-en még 0 fok körül, máshol már 4-11°C között valószínű a hőmérséklet.

Pénteken erősen felhős, párás, néhol tartósan ködös idő várható. A nap első felében több helyen lehet eső, ÉK-en ónos eső, hó. +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

(fotó: Árvay Gréta)