Június 21. Péntek, Alajos

Délután már kisüthet a nap

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szombaton hajnalban elszórtan lehet kisebb eső, északkeleten havas eső; majd napközben lassan szakadozik a felhőzet, délután már kevés napsütés is lehet. A keleti, északkeleti szél időnként megélénkül. 1 és 11 fok között alakul a hőmérséklet - ÉK-en lesz a leghidegebb.

Vasárnap reggelre párássá válik a levegő, sokfelé képződik rétegfelhőzet. A délelőtt folyamán aztán dél felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása, a legtöbb napsütésre az Alföldön számíthatunk. A délkeleti szél élénk lesz. 10-11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőn reggelre foltokban köd képződik, mely a délelőtt folyamán gyorsan feloszlik. Sok napsütésre van kilátás, esetleg ÉNy-on maradhat rétegfelhős az ég. A DK-i szél élénk marad. Kellemes kora tavaszias idő lesz 9-14 fokos maximumokkal.

Kedden és szerdán ahajnali órákban sokfelé képződik köd, illetve ködfelhőzet, mely néhol csak lassan oszlik fel, vagy nappal is tartósan megmarad. Lesznek ugyanakkor ragyogóan napos tájak is. A párás vidékeken 7, a derűs területeken 14 fok körül alakulhat a hőmérséklet délutánonként.

(fotó: Sár Mercii)