Április 30. Kedd, Katalin, Kitti

Délen sokkal kellemesebb

Előrejelzés
2021. február 04. 10:00
null

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Délelőtt a Dunántúlon, délután a Dunától keletre számíthatunk eső, záporesőre. Délután délnyugaton már előbukkan a nap - itt lesz az enyhébb idő, akár 15°C is lehet. Máshol 5-13°C között alakul a hőmérséklet.

Szombaton borongós idő lesz, és az ország északi, északkeleti felén többször lehet szitálás, eső, egészen ÉK-en és a hegyekben havas eső, hószállingózás is lehet. Tág határok között, 3 és 15 fok között valószínű a csúcshőmérséklet. A keleti szél megerősödik.

Vasárnap eleinte párás, rétegfelhős időnk lesz, délen a nap is előbukkanhat. Délutántól aztán egyre vastagabb lesz a felhőzet, és nyugat felől elered az eső. Délután 6-14 fok lesz.

Hétfőn estig borús idő várható sokfelé esővel, záporral, amit délutántól ÉNy felől hózáporok válthatnak fel. Egyre nagyobb területen viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. Erős hidegfront érkezik! 9 fok körül alakul délelőtt a hőmérséklet, ami délután gyorsan csökken a bezúduló hideg levegő hatására.

Kedden változóan felhős idő valószínű, elszórtan lehetnek hózáporok. Reggel már sokfelé fagyhat, délután is csak +3 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

(fotó: Szabó Bálint)

esőtélzáporhidegfrontlehűlésfebruárhózápor