Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

A köd után napsütés és 16 fok jöhet

Előrejelzés
2021. február 23. 18:00
null

Szerdán ahajnalban képződött ködfoltok a délelőtt folyamán feloszlanak, és kellemes kora tavaszias idő alakul ki sok napsütéssel. Reggel 3, délután 16 fok körül alakul a hőmérséklet. Gyenge marad a délies szél.

Csütörtökön reggelre ismét párássá válik a levegő, és főleg a keleti tájakon képződnek sűrű ködfoltok. Napközben a legtöbb helyen megszűnik a köd, és ragyogó napsütés valószínű. Az Észak-Alföldön van esély, hogy beragadjon a rétegfelhőzet. 14-19 fokos tavaszias meleg lesz.

Pénteken sokfelé képződik sűrű köd, illetve rétegfelhőzet, mely több helyen egész nap megmaradhat. Inkább csak kisebb körzetekben bukkan elő a nap. A derengőbb tájakon 15, a tartósan borús tájakon 7 fok körül valószínű a hőmérséklet.

Szombaton felhőátvonulások várhatók, főleg a keleti tájakon záporokkal. Az északi, északnyugati szél többfelé lesz erős, olykor viharos. 10 fok köré esik vissza a hőmérséklet.

Vasárnap anapsütést kevés felhő zavarja, inkább csak futó zápor, a hegyekben hózápor fordul elő. Élénk marad az északi légmozgás. Reggel 0, délután 9 fok körüli értékeket mérhetünk.

(fotó: Pap Miklós)

felhőkellemesnapsütésfebruárpáratavasziasnaposköd