Június 23. Vasárnap, Szidónia, Zolna

Tavaszias enyhülést hoz a hét

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Hétfőn eleinte változóan felhős lesz az ég, a legtöbb napsütés a középső tájakon lehet. Délután nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és először csak a Dunántúlon, estétől a középső tájakon lehet hószállingózás, gyenge havazás. -5 és +1 fok között alakul a hőmérséklet. Élénk lesz a nyugatias szél.

Kedden hajnalban, reggel szórványosan, délelőtt a keleti tájakon hullhat a hó. Napközben átmeneti szünet várható, majd estétől ismét lehet csapadék: a hó mellett már havas eső, ónos eső is lehet, hiszen a magasban megkezdődik az enyhülés. -2 és +3 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán eleinte főleg keleten még előfordul vegyes csapadék, majd - az ÉK-i tájakat leszámítva, ahol egész nap rétegfelhős, párás idő lesz - csökken a felhőzet, és napos, fátyolfelhős idő alakul ki. Többfelé megerősödik a DNy-i légmozgás. 3 és 10 fok közé erősödik a nappali felmelegedés.

Csütörtökön tavaszias idő lesz fátyolfelhők szűrte napsütéssel és erős délnyugati légmozgással. 7 és 12 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken kezdetben marad a változóan felhős idő, pár órás napsütéssel, később megnövekszik a felhőzet, és eső, záporeső is kialakul. Marad a 10 fok körüli maximum.

(fotó: András Pintér Photography)