Június 24. Hétfő, Iván

Tavaszias enyheség erős széllel

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Csütörtökön az ország nagy részén fátyolfelhők szűrik csak a napsütést, északkeleten lehet tartós rétegfelhőzet. Esetleg hajnalban ÉK-en lehet gyenge eső. A déli, délnyugati szél sokfelé lesz erős, nyugaton viharos. Tavasziasan enyhe időre számíthatunk 6 és 13 fok közötti maximumokkal. Melegfronti hatás érvényesül.

Pénteken eleinte változóan, majd erősen felhős idő várható. Főleg az ország északkeleti felén fordul elő eső, záporeső. A déli szél továbbra is erős lesz, és marad a tavaszias enyheség is 11-12°C körüli csúcsokkal.

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső, a Bakonyban havas eső, hó is hullhat. Délutánig a déli, délutántól az északnyugati szél erősödik meg. ÉNy-on már csak 5-6, DK-en még 11-13 fok valószínű.

Vasárnap először csökken, majd újra erősen megnövekszik a felhőzet. Ismét egyre többfelé várható csapadék: eleinte eső, amit az Alpokalján, majd estétől már máshol is havas eső, havazás válthat fel. +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétfőn eleinte még lehet havazás, havas eső, majd - a viharossá fokozódó ÉNy-i szél hatására - csökken a felhőzet. ÉK-en még napközben is hullhat a hó. 0 és +5 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

(kép: NP photo)