Május 29. Szerda, Magdolna

Szeles, reggel fagyos napok

null

Kedden változóan felhős időre számíthatunk, reggel keleten tartósabb párássággal, illetve rétegfelhőzettel. Délutántól, estétől északnyugat felől várható erős felhősödés - és északon este szórványosan lehet hózápor, kisebb havazás. Az északnyugati szél többfelé lesz erős. Hideg téli idő lesz: reggel -3, délután +3°C körül alakul a hőmérséklet.

Szerdán felhőátvonulások lesznek a napsütés mellett. Elszórtan fordulhat elő hózápor. Az ÉNy-i légmozgás továbbra is erős, néhol viharos lesz. A reggeli -5, 0 foktól 0, +5 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Csütörtökön napközben fokozatosan megnövekszik a felhőzet, este már borult lehet az ég. Nyugat felől hószállingózás várható, amit a Dunántúlon már havas eső, eső válthat fel. A szél délnyugatira fordul és egyre inkább megélénkül. +3, +4 fok körüli értékeket mérhetünk.

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, havas eső, eleinte északkeleten ónos eső, és hó is. 5 és 10 fok közé enyhül a levegő, a nyugati szél viharossá fokozódhat.

Szombaton marad a borongós, változékony időjárás: a borult égből többfelé várható eső, a hegyekben havas eső, hó. Egyelőre marad az enyheség 4-10 fokos maximumokkal.

(fotó: Harmath Beáta)