Június 24. Hétfő, Iván

Marad az erős szél és az enyhe idő

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Pénteken változóan felhős időre számíthatunk, a Dunától keletre lesz gyakran erősen felhős az ég - és itt elszórtan eső, záporeső is előfordul. A déli szél sokfelé lesz erős, a Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. 6 és 13 fok között alakul a hőmérséklet délután - az Északi-középhegységben lesz a leghűvösebb.

Szombaton erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délnyugat felől több hullámban várható eső, záporeső, amit az Alpokalján havas eső, hó válthat fel. Egyelőre marad a kora tavaszias enyheség: délután 10 fok körüli értékeket mérhetünk. Eleinte a déli, majd a Dunántúlon az ÉNy-i szél erősödhet meg.

Vasárnap átmenetileg csökken, szakadozik, majd ismét megnövekszik a felhőzet. Szórványosan lehet eső, zápor, a nyugati tájakon - főleg a Bakonyban - már hózápor, havas eső is lehet. 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet. Az északnyugati légmozgás többfelé lesz élénk.

Hétfőn az erős, olykor viharos ÉNy-i szél hatására nyugaton csökken a felhőzet, előbukkan a nap. Keleten ugyanakkor maradhat a felhős idő, és itt akár több helyen is hullhat a hó. 0 és 5 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Kedden változóan felhős időre van kilátás reggel országos faggyal, délután is hideg idővel. Csapadékra kicsi az esély.

(kép: Péter fotó)