Június 13. Csütörtök, Anett

Havazás, viharos szél, fagyos levegő!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Csütörtökön a nap első felében erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és a középső, valamint a keleti tájakon több helyen, máshol elszórtan lesz havazás, hózápor. Akár újabb 1-10 cm-es hó hullhat. A sokfelé erős, olykor viharos északi, északnyugati széllel sarkvidéki eredetű, igen hideg levegő zúdul a Kárpát-medence térségébe. Kisebb hófúvások is előfordulnak. A hőmérséklet kevéssel fagypont felett +1 fok körül alakul.

hótérkép
hótérkép

Pénteken felhőátvonulások várható a napsütés mellett. Hózáporok főleg a keleti területeken alakulnak ki, itt lokálisan ismért hullhat pár cm-nyi friss hó. Sokfelé marad erős a szél, nyugaton és a középső tájakon viharos széllökések lesznek, mely tovább ront a hőérzetünkön. Reggel -6, délután 0 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Hétvégén többórás napsütésre, elszórt hózáporokra és fagyos, igazi téli időre van kilátás. Reggelente -15 és -5, délutánonként -6 és 0 fok közötti fagyos hőmérsékletek lesznek.

Hétfőn erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan várható havazás, majd ónos eső, havas eső is lehet. A hőmérséklet csúcsértéke 0 fok körül valószínű.

(észlelőnk fotója)