Június 19. Szerda, Gyárfás

Havat, majd esőt hoz az enyhülés

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Csütörtökön napközben nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Eleinte elszórtan lehet hószállingózás, majd késő délutántól havas eső, a Dunántúlon eső eshet. A szél délnyugatira fordul és megélénkül. 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken hajnalban a középső tájakon is eső váltja fel a havazás/havas esőt, de a északkeleti tájakon reggelig végig havazhat. Napközben csökken, majd újra megnövekszik a felhőzet, és estétől újabb adag eső valószínű. +3 és +10 fok közé enyhül a levegő.

Szombaton változóan felhős időre számíthatunk, főleg délen és északkeleten ködfoltokkal, rétegfelhővel. Több helyen emelkedik +10 fok fölé a hőmérséklet. Eleinte erős lesz a nyugatias szél.

Vasárnap eleinte borongós idő lesz többfelé esővel, északon havazással, havas esővel. Napközben észak felől csökken a felhőzet, de délen akár estig lehet csepergő eső, majd havas eső. Az ÉNy-i szél néha megerősödik. +3 fok köré esik vissza a hőmérséklet csúcsértéke.

Hétfőn napos, gyengén felhős, reggel országszerte fagyos időre van kilátás. Csak kevéssel alakul fagypont felett a maximum.

(fotó: Kerényi Nikoletta)