Június 13. Csütörtök, Anett

Havas eső hullhat

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és délnyugat felől szórványosan várható vegyes halmazállapotú csapadék: eső, havas eső, hó egyaránt hullhat. Az északnyugati szél megerősödik. Reggel -5 és 0, délután 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton változóan felhős időre számíthatunk, legalább pár órás napsütéssel. Esetleg kisebb hószállingózás fordul elő. Hideg téli idő lesz reggel országos faggyal, délután is csak +2, +3 fok körüli értékeket mérhetünk. Mérséklődik az ÉNy-i légmozgás.

Vasárnap dél, délnyugat felől borultságig növekszik a felhőzet, az ország déli felén egyre többfelé alakul ki hószállingózás, havazás, délkeleten havas eső is. A csapadék várhatóan csak a kb. Szombathely-Békéscsaba vonalig terjed. Az északkeleti szél egyre inkább megélénkül. -1 és +4 fok között várható a maximum.

Hétfőn eleinte marad a borongós idő, továbbra is főleg délen szállingózhat a hó. Délutántól aztán észak felől csökken a felhőzet. Az ÉNy-i szél eleinte erős lesz, aztán fokozatosan veszít erejéből. Fagypont körül alakul a hőmérséklet délután.

Kedden és szerdán gyengén felhős, napos téli időre van kilátás. Többórás napsütés valószínű, esetleg néhol alakul ki hózápor. Kemény fagyok várhatók reggelente, és délutánonként is hideg lesz.

(fotó: Barta Gábor)