Június 24. Hétfő, Iván

Hajnali havazás

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Hétfőn hajnalban a Duna-Tisza-közén többfelé várható erős havazás (Bács-Kiskun megye déli tájain hófúvással), a Tiszántúlon eső. Reggelre a csapadéktömb kelet felé mozdul, ekkor inkább már csak a Tiszántúlon lehet eső, havas eső, északon havazás. Napközben a legtöbb helyen kisüt a nap, inkább már csak északkeleten lehet vegyes csapadék. Az ÉNy-i szél sokfelé megerősödik. +1 és +6 fok között alakul a hőmérséklet, tehát az Alföldön lehullott hó gyorsan olvadni fog.

Kedden eleinte változóan felhős lesz az ég, majd estétől északnyugat felől erős felhősödés valószínű, és ekkor - főleg északon - szórványosan lehet hózápor, kisebb havazás, havas eső. Erős marad a légmozgás. Reggel -3, délután +3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán nyugat, északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan alakulhat ki hószállingózás, hózápor. Az északnyugati szél még mindig erős lesz. 0-5 fok valószínű délután.

Csütörtökön nyugat felől borultságig növekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható csapadék: a kezdeti havazást (néhol ónos esőt) havas eső, eső váltja fel. A délnyugatira forduló szél megerősödik. +1 és +5 fok között várható a csúcsérték.

Pénteken borongós idő lesz többfelé esővel, záporesővel, északkeleten havas esővel. 0 és +10 fok közé enyhül a levegő. Viharossá fokozódhat a nyugatias szél.

(fotó: Szántó Marcsi)