Június 14. Péntek, Vazul

Fagyos idő, délen szállingózó hóval

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Vasárnap erősen felhős, délen borult lesz az ég. Csak a déli tájakon fordul elő hószállingózás, gyenge havazás. Reggel -3, délután +1°C körül alakul a hőmérséklet. Az északi szél sokfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. Hidegfronti hatás várható.

Hétfőn az ország nagy részén napos, gyengén felhős időre számíthatunk. A déli, délkeleti határszélen ugyanakkor borongós idő valószínű, itt továbbra is szállingózhat a hó. A reggeli -5 foktól délutánra +2 fok köré emelkedik a hőmérséklet.

Kedden délen és keleten marad az erősen felhős idő további gyenge hóeséssel, hószállingózással. Máshol többórás napsütés ígérkezik. Reggel -10 és -2, délután -3 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szerdán északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan lehet havazás, hózápor, nyugaton havas eső is. Az ÉNy-i, majd a DNy-i szél megerősödik. 0-6°C valószínű délután.

Csütörtökön az erős, olykor viharos ÉNy-i szél hatására csökken a felhőzet, többórás napsütés várható. Marad a 0, +5°C-os maximum.

(fotó: Kovács Ildikó)