Július 22. Hétfő, Marica, Veréna

Eső váltja fel a havazást

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Pénteken reggelig szórványosan várható eső, a Budapest-Szeged vonaltól északkeletre hó, majd havas eső. Napközben átmeneti szünet várható, majd délután sokfelé kezdődik esőzés (ekkor már csak egészen északkeleten maradhat a szilárd halmazállapot). 3 és 10 fok közé melegszik a levegő. A délnyugati, nyugati szél megerősödik.

Szombaton változóan felhős időre van kilátás, főleg a délnyugati területeken tartós pára- illetve ködfoltokkal. Eleinte főleg az északi tájakon fordul elő záporeső, majd késő estétől egyre többfelé lehet csapadék. +10 fok körüli enyheség lesz. A délnyugati, estétől az északkeleti légmozgás élénkül meg.

Vasárnap délelőttig még többfelé lehet csapadék: a kezdeti esőt havas eső, hó válthatja fel. Napközben észak felől fokozatosan csökken a felhőzet, de a déli határszélen még este is lehet havazás, havas eső. Erős lesz az északi szél. 0 és +5 fok közé csökken a hőmérséklet, erős lehűlés valószínű.

Hétfőn és kedden változóan felhős időre van kilátás, hétfőn a több napsütéssel. Dél felől egyre inkább terjeszkedik a rétegfelhőzet. Hétfőn még nem várható számottevő csapadék, kedden már kisebb vegyes csapadék kialakul. Reggelente -11 és -1, délutánonként 0 és +7 fok között alakulhat a hőmérséklet.

(fotó: Kovács Ildikó)