Július 27. Szombat, Liliána, Olga

Eső, majd hó érkezik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Vasárnap hajnalban, reggel elszórtan lesz záporeső. Napközben egy átmeneti szünet után délnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, amit először nyugaton, éjszaka a középső tájakon havas eső, havazás vált fel. Fokozatosan megerősödik az ÉNy-i szél. Erős hidegfront érkezik, melynek hatására a következő napokban visszatér az igazi téli idő. Általában 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, de délutántól gyorsan hűl majd a levegő.

Hétfőn hajnalban a középső és a keleti tájakon várható eső, majd havas eső, hó. Reggel aztán nyugat felől csökken, de délután délnyugat felől ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan lesz hózápor. Reggel -1, délután már csak +3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden és szerdán anapsütés mellett megnövekszik a felhőzet, és elszórtan alakulnak ki hózáporok. Az ÉNy-i szél sokfelé lesz erős, olykor viharos. Reggelente országszerte fagyni fog, délutánonként is csak 0-5 fok valószínű.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és nyugat felől először hó (néhol ónos eső), majd havas eső, eső várható. Megerősödik a DNy-i szél, mellyel több fokkal enyhébb levegő érkezik hazánk térségébe.

(fotó: Harmath Beáta)