Május 18. Szombat, Alexandra, Erik

Változékony idő lesz karácsonykor

Előrejelzés
2020. december 20. 10:00
null

Hétfőn borult, párás időre számíthatunk, de keleten esetleg rövid időre felszakadozhat a ködfelhőzet. Szitálás többfelé előfordul. A délkeleti szél gyenge marad. Reggel +2, délután +4 fok körül alakul a hőmérséklet.

Kedden atúlnyomóan borult égből eleinte csak elszórtan lehet szitálás, gyenge eső; majd az ország északi, északkeleti felén többfelé várható eső, záporeső. A délnyugati szél megélénkül. 3 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán délnyugaton az erősen felhős ég mellett rövid időszakokra már kisüt a nap. Ezzel szemben az ország északkeleti felén marad a borongós időjárás, délutántól ismét esőkkel. A délnyugati szél sokfelé lesz élénk. 5 és 12°C közötti értékeket mérhetünk - ÉK-en lesz a hűvösebb.

Szenteste napján erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Eleinte inkább csak délkeleten, délen, majd délutántól DNy felől egyre többfelé valószínű eső. 10 fok körüli enyheség várható.

Karácsony első napján a nap első felében sokfelé várható kiadós eső, majd a viharossá fokozódó ÉNy-i szél hatására a hegyekben havas eső válthatja fel az addigi folyékony halmazállapotú csapadékot, de ezzel együtt csökken a felhőzet is. 4 és 9 fok közötti értékeket mérhetünk.

(észlelőnk fotója)

felhőesőkarácsonyszentestepáraszéldecemberköd