Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Tartós ködfelhőzet

null

Pénteken borult, párás, néhol egész nap tartósan ködös időre számíthatunk. Főleg a középső tájakon lehet szitálás, ködszitálás. A délkeleti szél mérsékelt marad. A hőmérséklet reggel 0 és +5, délután +2 és +8 fok között alakul. Fronthatással nem kell számolni. A közlekedés időjárási feltételei rosszak lesznek a gyenge látási viszonyok és a szitálástól csúszós utak miatt.

Szombaton marad a borult, szürke időjárás. Többfelé lehetnek sűrű ködfoltok. Szitálás, ködszitálás, gyenge eső bárhol előfordulhat. A reggeli +1 fokról délutánra +5 fok köré enyhül a levegő. A keleti, délkeleti légmozgás általában gyenge marad, csak néha élénkül meg.

Vasárnap eleinte marad a borult idő, majd északnyugat, észak felől fokozatosan csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen bukkan elő - legalább rövid időre - a nap. 5 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk délután. Az északnyugati szél többfelé megélénkül.

Hétfőn és kedden reggelente borult, ködös időre van kilátás, míg napközben változóan felhős és tartósan rétegfelhős tájak váltakoznak. 3 és 9 fok között alakulhat a hőmérséklet délutánonként - a tartósabban párás, ködfelhős területeken lesz a hidegebb.

(fotó: Cyclonerik)