Július 18. Csütörtök, Frigyes

Erős éjszakai fagyok!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szerdán nyugaton erősen, keleten változóan felhős lesz az ég. Reggelre párássá válik a levegő, sűrű ködfoltok is lehetnek. Késő este a délnyugati határszélen ónos eső, hószállingózás előfordulhat. A keleti szél megélénkül. Reggel országos fagy várható -9; -1°C-os értékekkel, délután is csak -1; +4°C lesz.

Csütörtökön erősen felhős, nyugaton borult lesz az ég. A Nyugat-Dunántúlon sokfelé várható eső, eleinte ónos eső, havas eső. Az ország többi részén inkább csak szórványosan lesz folyékony halmazállapotú csapadék. A délkeleti szél sokfelé megélénkül. +5 fok köré enyhül a levegő.

Pénteken eleinte a nyugati és a középső területeken még lehet eső, szitálás, majd megszűnik a csapadék. A Dunántúlon erősen felhős, vagy borult, párás marad az idő, de keleten előbukkanhat a nap. Az élénk déli szél még enyhébb levegőt hoz hazánk térségébe: délen már 10-11 fok is lehet.

Hétvégén marad az erősen felhős, szeles, és enyhe időjárás. Több helyen emelkedik 10-12 fok fölé a hőmérséklet csúcsértéke. Eső, zápor főleg vasárnap fordulhat elő.

(fotó: Harmath Beáta)