Május 30. Csütörtök, Janka, Zsanett

Enyhe idővel indul 2021.

null

Újév napján reggelre főleg az Alpokaján és a Duna-Tisza-közén képződik köd. Napközben délnyugaton többórás napsütésre, máshol változóan felhős időre számíthatunk. Estig az északkeleti tájakon még előfordulhat szitálás, kisebb eső. A hőmérséklet délután 4 és 9 fok között alakul.

Szombaton délnyugat felől fokozatosan vastagszik a felhőzet, és estétől délen, illetve nyugaton már eső is előfordul. Többfelé lesz élénk a délkeleti szél. 5 és 11°C közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap erősen felhős, vagy borult, párás időre van kilátás. Dél, délnyugat felől szórványosan alakul ki eső, záporeső. A délkeleti szél továbbra is élénk, néhol erős lesz. A maximum +6, +7 fok körül valószínű.

Hétfőn borult idővel indul a hét. Eleinte sokfelé lehet kiadós eső, záporeső (a hegyekben havas eső, hó); aztán dél felől csökken a felhőzet. Marad a +7 fok körüli csúcsérték.

Kedden változóan felhős, párás idő ígérkezik. Néhol tartósabban megmarad a hajnali köd. A délnyugati szél napközben megélénkül. Délután+5, +7 fok lesz.

(fotó: Szalai Viktor)