Június 23. Vasárnap, Szidónia, Zolna

Enyhe idő 2020 utolsó napjaiban

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kedden hajnalban még keleten lehet eső, majd mindenhol csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. Napközben változóan felhős lesz az ég, az Alföldön számíthatunk a legtöbb napsütésre. Az eleinte még erős, olykor viharos déli, délnyugati szél fokozatosan gyengül. 7 és 13°C között alakul a hőmérséklet.

Szerdán erősen felhős, vagy borult, párás idő lesz. A Dunántúlon csak szórványosan, keleten többfelé várható eső, záporeső. Estétől megerősödik az ÉNy-i szél. A csúcsérték 6-12°C között várható.

Szilveszter napján borongós időre van kilátás eleinte többfelé, majd egyre kevesebb helyen esővel. Éjfélre inkább már csak a Tiszántúlon fordulhat elő csapadék. A magasabban fekvő tájakon havas eső, hó is lehet. Hidegfront érkezik, 5 fok köré gyengül a nappali felmelegedés.

Újév napján reggelre többfelé képződik köd, illetve rétegfelhőzet, mely néhol egész nap megmaradhat. Reggel -1, délután +5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombaton napközben délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan már kisebb eső, záporeső is előfordul. A délkeleti szél élénk lesz. 4-9 fokos enyhe idő valószínű.

(fotó: Bontovics Máté)