Június 19. Szerda, Gyárfás

Délnyugaton akár 13 fok!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szerdán az ország északkeleti felén (a kb. Győr-Szeged vonaltól északkeletre) marad a borongós idő, időszakos esőkkel, záporesőkkel. A délnyugati tájakon csökken a felhőzet, és pár órás napsütés is lehet. A DNy-i szél sokfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. 5 és 13fok közé erősödik a nappali felmelegedés - délnyugaton lesz a legenyhébb, tavaszias idő.

Szenteste napján erősen felhős, vagy borult lesz az ég; és a déli óráktól északnyugat felől egyre többfelé várható kiadós eső. Eleinte a délnyugati, majd az északnyugati szél erősödik meg. 6 és 13 fok közötti értékeket mérhetünk délután.

Karácsony első napján eleinte az ország déli, délnyugati tájain még többfelé lehet csapadék; majd észak felől csökken a felhőzet, előbukkan nap. Délután a Tisza vonalában - egy összeáramlás mentén - záporok, havas eső záporok alakulnak ki. 3 és 9 fok közé csökken a hőmérséklet. Viharossá fokozódik az ÉNy-i szél.

Karácsony második napján tovább csökken a felhőzet, többórás napsütésre van kilátás. Esetleg futó hózápor fordul elő. Az északi, északnyugati szél néhol továbbra is viharos lesz. 1 és 6°C között valószínű a maximum.

Vasárnap friss, tiszta idő ígérkezik sok napsütéssel. Országos fagy lesz reggel -7, -1°C közötti értékekkel, délután is csak +3°C várható.

(fotó: Rizsavi Tamás)