Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Délkelet felől havas eső, néhol hó

null

Vasárnap délkelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan (főleg a középső tájakon) várható hószállingózás, majd havas eső, szitálás. A Bakonyban és a Pilisben végig hó hullhat. Reggel -5, délután +2°C körül alakul a hőmérséklet.

Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A hajnali vegyes csapadék után átmeneti szünet várható, majd estétől eleredhet az eső. A déli szél sokfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 7 és 12 fok közé erősödik a nappali felmelegedés. Erős melegfronti hatás valószínű.

Kedden átmenetileg csökken a felhőzet, és több órára kisüt a nap. A déli, délnyugati légmozgás erős marad. Marad a sokéves átlagnál több fokkal enyhébb idő: délután 7-13°C lesz.

Szerdán estig erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Hajnalban és reggel még többfelé, napközben már inkább csak keleten fordul elő eső. 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szilveszter napján változóan felhős, párás, néhol ködös időre van kilátás. Nem lesz számottevő csapadék. +6, +7 fok körüli értékeket mérhetünk.

(fotó: Bontovics Máté)