Május 25. Szombat, Orbán

Boldog karácsonyt kívánunk!

null

Szenteste napján erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és a déli óráktól egyre többfelé ered el az eső. Főleg a Dél-Dunántúlon kiadós esőzés várható. Eleinte a délnyugati, estétől az északnyugati szél erősödik meg. Éjfélkor már csak az ország déli felén számíthatunk csapadékra. Délután 7-14, éjfélkor 5-9 fok között alakul a hőmérséklet.

Karácsony első napján reggel délnyugaton és délkeleten még előfordul eső (az Alpokalján és a Zalai-dombdág magasabban fekvő részein havas eső, hó is lehet), majd mindenhol csökken a felhőzet, és előbukkan a nap. Délután az Északi-középhegység térségében is lehet hózápor, havas eső zápor. Többfelé lesz erős, olykor viharos az északnyugati szél. Hidegfronti hatás várható.

Karácsony második napján tovább csökken a felhőzet, az ország nagy részén már többórás napsütés ígérkezik. Esetleg futó hózápor fordul elő. Reggel -2, délután +4 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők. Erős marad a szél.

Vasárnap sok napsütésre van kilátás, de északnyugaton és délkeleten megnövekedhet a felhőzet. Esetleg a Tiszántúlon fordul elő hózápor, hószállingózás. Reggelre országos fagy várható -7, -1 fok körüli értékekkel, délután is csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet.

Hétfőn eleinte változóan, majd erősen felhős idő valószínű. Estig csapadék még nem alakul ki. A déli szél nagy területen lesz erős. 4 és 9 fok közé enyhül az idő.

(fotó: Kismándorné Huck Emília)