Június 13. Csütörtök, Anett

Hidegfront érkezik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Hétfőn borult, párás időre számíthatunk. Napközben északnyugat felől szórványosan alakul ki eső, szitálás. Eleinte a DK-i, majd délután az ÉNy-i szél élénkül meg (a Dunántúlon erős lökések is lehetnek). Hidegfronti hatás várható. A hőmérséklet csúcsértéke 10 fok körül alakul.

Kedden északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen bukkan elő a nap. A DK-i tájakon egészen estig maradhat a felhős idő, és itt még eső, záporeső is várható. Élénk, nyugaton erős lesz a légmozgás. Reggel 6, délután 11 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán nyugaton változóan, a Dunától keletre erősen felhős lesz az ég. A reggeli sűrű ködfoltok a keleti tájakon akár egész nap megmaradhatnak. Délután 7-12 fok valószínű. Gyenge marad a délkeleti szél.

Csütörtökön reggelre sokfelé képződik köd, mely napközben megemelkedik, és tartós rétegfelhőzet alakul ki. Kevés napsütés inkább csak az Alföldön lehet. A déli szél megélénkül. Nem lesz változás a hőmérsékletben.

Pénteken erősen felhős, vagy borult, párás, foltokban ködös idő lesz. Nyugat felől egyre többfelé ered el az eső. 4 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

(fotó: Szabó Bálint)