Június 21. Péntek, Alajos

Fagyos, néhol hószállingózással

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Hétfőn aDunántúlon változóan, keleten erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Elszórtan gyenge hószállingózás előfordulhat. Reggel -6 és -1, délután 0 és +3°C között alakul a hőmérséklet. Igazi télies idővel búcsúzik az ősz. A légmozgás gyenge marad.

Kedden reggelre sokfelé képződik köd, és rétegfelhőzet, mely több helyen egész nap megmaradhat. Lesznek ugyanakkor derűsebb tájak is. A keleti szél megélénkül. Reggel -4, délután +2 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szerdán eleinte változóan, majd erősen felhős lesz az ég. Délutántól, estétől a délnyugati tájakon már előfordulhat hószállingózás, havazás. -7 és -1°C közé süllyed reggelre a hőmérséklet, délután is csak kevéssel alakul 0 fok felett a hőmérséklet.

Csütörtökön a Dunántúlon borult időre van kilátás, a nyugati határszélen kiadós havazás lehet, míg kelet felé haladva egyre inkább a havas eső, eső lesz a jellemző. A Dunától keletre csak szórványosan lehet eső, szitálás. A délkeleti, keleti szél megélénkül. +4 fok körül alakul a maximum.

Pénteken erősen felhős, párás idő valószínű. A DK-i szél egyre inkább megerősödik, mellyel több fokkal enyhébb idő áramlik hazánk térségébe, néhol már +9, +10 fok is lehet.

(fotó: Galló Márk)