Június 19. Szerda, Gyárfás

Fagyokat hoz a hétvége

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Szerdán reggelre sokfelé képződik köd, és rétegfelhőzet, mely a Dunától keletre egész nap, tartósan megmaradhat. A Dunántúlon ugyanakkor kisüt a nap, de itt is lehetnek (főleg a Balaton környékén és DNy-on), ahol tartós lesz a ködfelhőzet. 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet. Az északias szél mérsékelt marad. Fronthatással nem kell számolnunk.

Csütörtökön reggel ködös, párás időre számíthatunk, míg nappal rétegfelhőzet akadályozza a napsütést - de az Alföldön rövid időszakokra előbukkanhat a nap. A délkeleti szél néha megélénkül. 6-12°C valószínű.

Pénteken erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és eleinte szórványosan, délután főleg a keleti tájakon várható eső, záporeső (az Északi-középhegységben már havas eső, hózápor is lehet). Az ÉNy-i szél többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik. 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Hétvégén friss, tiszta időre van kilátás mindkét nap többórás napsütéssel. Reggelente már több helyen lesz fagy, és délutánonként is mindössze +5 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

(kép: Attis Photography)