Május 20. Hétfő, Bernát, Felícia

Erős széllel vonul át a hidegfront

Előrejelzés
2020. november 19. 10:00
null

Pénteken napközben északnyugat felől - az erős, olykor viharos északnyugati szél hatására - csökken a felhőzet, de a keleti tájakon estig erősen felhős maradhat az ég. Újabb eső, zápor főleg a Tisza vonalában fordulhat elő. Az Északi-középhegységben havas eső is előfordulhat. Reggel 3, délután 7 fok körül alakul a hőmérséklet. Erős lehűlés várható, hidegfronti hatás terheli a szervezetünket. Az autósoknak az erős oldalszél miatt kell óvatosabban vezetniük.

Szombaton friss, tiszta időre, sok napsütésre számíthatunk. Napközben csak gyengén növekedhet meg a felhőzet, csapadék sehol sem lesz. Az eleinte még élénk északnyugati szél fokozatosan gyengül, majd délután délnyugatira fordul. Reggel -6 és 0, délután 3 és 7 fok között várható a hőmérséklet.

Vasárnap északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a fátyolfelhőzet, ám ebből csapadék nem fordul elő. A délnyugati szél időnként megélénkül. Ismét országszerte fagyni fog reggel: -8 és 0 fok közé süllyed a hőmérséklet. Délután is hűvös lesz, mindössze +5, +6 fok valószínű.

Hétfőn erősen felhős lesz az ég, és északkeleten többfelé, máshol csak elvétve alakul ki eső. Az északnyugati szél megélénkül. 4 és 9 fok közé enyhül a levegő.

Kedden csökken a felhőzet, kevés napsütés is várható. Csapadék már nem lesz. Estétől egyre párásabb lesz a levegő. 5 és 10 fok várható délután.

(fotó: Pintér András)

szelesőszfagyhidegfronthétvégefagyosnovemberszél