Május 20. Hétfő, Bernát, Felícia

Enyhülés jön a hétvégére

Előrejelzés
2020. november 30. 10:00
null

Kedden reggelre sokfelé képződik köd és rétegfelhőzet. Napközben keleten szakadozik felhőzet, kisüt a nap, de a Dunántúlon egész nap maradhat a ködfelhős, szürke idő - itt gyenge hószállingózás is lehet. A keleties szél gyenge marad. -2 és +3 fok között alakul a hőmérséklet. Igazi téli idővel indul a december.

Szerdán eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Estétől délnyugaton már előfordulhat gyenge havazás, havas eső, szitálás. Reggel -9 és -1, délután -3 és +2 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A Dunántúlon többfelé valószínű eső, a magasabban fekvő tájakon havas eső, eleinte ónos eső. A Dunától keletre csak szórványosan fordul elő szitálás, eső. 0 és +6 fok közé enyhül az idő.

Pénteken és szombaton erősen felhős idő várható, elszórtan kisebb eső, zápor előfordulhat. Az erős, olykor viharos déli, délkeleti széllel több fokkal enyhébb levegő érkezik hazánk térségébe: 3 és 12°C közé erősödik a nappali felmelegedés.

(fotó: Czimer Ági)

felhőszelespáraszéldecemberködenyhülés