Május 28. Kedd, Csanád, Emil

Előbukkan a nap

null

Vasárnap északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, a legtöbb napsütésre nyugaton van esély. A keleti, északkeleten tájakon szórványosan még kialakul hószállingózás, havas eső. Az északnyugati szél időnként megélénkül. 0 és +5 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn rétegfelhős idő várható, de kevés napsütés is lehet. Néhol hószállingózás, havas eső előfordulhat. Gyenge marad az északnyugati légmozgás. Reggel országos fagy lesz (-7, 0°C), délután csak +2, +3 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedden nyugaton erősen (réteg)felhős lesz az ég, itt ónos szitálás, hószállingózás is kialakulhat. Keleten változóan felhős idő valószínű, némi napsütéssel. Reggel -4, délután +2 fok körül várható a hőmérséklet.

Szerdán eleinte változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől beborul az ég, és a Dunántúlon havas eső, havazás kezdődik. Marad a hideg téli idő.

Csütörtökön erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Többfelé valószínű csapadék, mely eleinte ónos eső, hó lehet, majd egyre inkább eső, havas eső lesz a jellemző. +3 fok körül alakul a maximum.

(fotó: Cyclonerik)