Június 20. Csütörtök, Rafael

Átmenetileg csökken a felhőzet, előbújik a nap

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kedden eleinte délen és keleten még kialakul eső, de északnyugat felől egyre nagyobb területen csökken a felhőzet. Az északnyugati, északi szél élénk, a Dunántúlon erős lesz. 9 és 13 fok között alakul a hőmérséklet. Megszűnik a hidegfronti hatás.

Szerdán reggelre sokfelé képződik sűrű köd, és rétegfelhőzet, mely a Dunától keletre akár egész nap megmaradhat. A nyugati tájakon kevés napsütés is lehet. A délkeleti szél csak néha élénkül meg. 10 fok körül alakul a csúcsérték.

Csütörtökön rétegfelhős, párás időre van kilátás. Délután az Alföldön szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás: 9-11°C várható.

Pénteken folytatódik a borongós, párás időjárás. Északnyugat felől egyre többfelé alakul ki eső, zápor. Az északnyugati szél egyre inkább megerősödik. 5 és 10 fok közé csökken a hőmérséklet.

Szombaton hajnalban még sokfelé lehet eső, a hegyekben havas eső, hózápor is; aztán délelőtt csökken a felhőzet. Főleg a Dunántúlon valószínű napsütés. Erős, olykor viharos lesz az ÉNy-i szél. További lehűlés valószínű: délután már csak 3-7 fok lesz.

(fotó: Fisher Gyula György)