Május 23. Csütörtök, Dezső

Vasárnap reggel talajmenti fagy!

null

Csütörtökön délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható eső, záporeső. Az északkeleti szél megélénkül. 9 és 16 fok között alakul a hőmérséklet - délkeleten lesz a melegebb idő.

Pénteken marad a borongós idő. Szórványosan számíthatunk újabb csapadékra: az esők, záporok mellett főleg a Duna-Tisza-közén és északon zivatarok is kitörhetnek. Az ÉNy-i szél megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. 11 és 17 fok közötti értékeket mérhetünk.

Szombaton nyugaton változóan felhős lesz az ég, már csak elszórtan lehet zápor. Ugyanakkor a Dunától keletre erősen felhős időre van kilátás újabb záporesőkkel. 12-13°C körül valószínű a hőmérséklet.

Vasárnap már csak a keleti tájakon lehet tartósabb felhőzet, máshol már legalább pár órás napsütés valószínű. Néhol fordul elő zápor. Reggel sokfelé lesz talajmenti fagy, 2 méteres magasságban 0 és +6 fok között alakul a hőmérséklet, délután is hűvös lesz: 11°C körül várható a maximum.

Hétfőn és kedden változóan felhős, nyugodt, igazi októberi idő várható. Reggelente 4, délutánonként 13 fok körüli értékekkel.

(fotó: pixabay)