Június 14. Péntek, Vazul

Szerdán már 20 fok is lehet

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Hétfőn változóan felhős időre van kilátás, legalább néhány órás napsütéssel. Gyenge zápor inkább csak a Dunántúlon fordulhat elő. Gyenge marad a délkeletire forduló szél. Reggel 0-6, délután 11-16°C között alakul a hőmérséklet. Frontmentes időnk lesz.

Kedden ahajnali párásság megszűnése után nagyrészt napos idő lesz, de az északkeleti tájakon rétegfelhős lehet az ég. Csapadék nem fordul elő. 15 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Szerdán az ország északkeleti felén réteg- máshol fátyolfelhős időre van kilátás. Nem lesz eső. A délnyugati szél nagy területen lesz erős, a Dunántúlon viharos. Több fokkal melegebb levegő érkezik hazánk térségébe: délnyugaton már 20 fok is lehet.

Csütörtökön napos, és rétegfelhős tájak váltakoznak, főleg az Alpokalján és ÉK-en köd is kialakul a reggeli órákra, mely csak lassan oszlik fel. 15-20 fokos enyhe idő valószínű, de a tartósan párás tájakon hidegebb lesz.

Pénteken reggelre többfelé képződik pára-, illetve köd, mely megemelkedik és rétegfelhőt okoz. Szitálás elszórtan alakul ki.13 és 19 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.

(fotó: Rostásy Szabó Mihály)