Május 29. Szerda, Magdolna

Pár napig kellemes ősz

null

Pénteken fátyolfelhők szűrik a kellemes októberi napsütést, eső sehol sem lesz. A reggel még élénk északnyugati szél fokozatosan mérséklődik. A hőmérséklet csúcsértéke 20 fok körül alakul. Nem várható fronthatás, a közlekedés időjárási feltételei is kiválóak lesznek.

Szombaton egyre vastagabb lesz felettünk a felhőzet, de csapadék esetleg késő este nyugaton fordul elő. Késő estétől feltámad az északnyugati szél. Reggel 10, délután 20 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap erősen felhős, a Dunántúlon borult lesz az ég. Eleinte csak nyugaton, délutántól aztán egyre többfelé várható eső, zápor. Sokfelé lesz erős az északnyugati szél, néhol viharos lökések is lehetnek. 13 és 20 fok közé csökken a hőmérséklet - ÉNy-on lesz a hűvösebb.

Hétfőn hajnalban, reggel sokfelé valószínű eső, majd átmenetileg csökken a csapadékhajlam. A maximum mindössze 10-15 fok között változhat.

Kedden dél felől újabb nedves levegő érkezik, ezért sokfelé ered el újra az eső. A tartósan csapadékos tájakon még a 10 fokot sem éri majd el a hőmérséklet csúcsértéke.

(fotó: Rugási János)