Június 16. Vasárnap, Jusztin

Kiadós eső, szerdán a hegyekben havas eső!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Kedden borult időre számíthatunk sokfelé újabb kiadós mennyiségű esővel. A legtöbb csapadék a Duna-Tisza-közén és az északi tájakon várható. Az északnyugati, majd a nyugati szél sokfelé lesz erős, olykor viharos. Kettős fronthatással számolhatunk. Mindössze 7 és 13fok között alakul a hőmérséklet

Szerdán délnyugat, nyugat felől csökken a felhőzet, de északon (a kb. Győr-Budapest-Debrecen vonaltól északra) estig erősen felhős, vagy borult marad az ég - és itt további eső, záporeső várható. Sőt az Északi-középhegységben már havas eső, havazás is lehet. Általában 11 és 15 fok közötti értékeket mérhetünk, de az Északi-középhegységben csak +3, +4 fok valószínű. A délnyugati szél megélénkül.

Csütörtökön délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és délnyugat felől - főleg délutántól - egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. Újra megerősödik az ÉNy-i légmozgás. 12 és 18 fok között változik a csúcsérték - DNy-on lesz a legenyhébb idő.

Pénteken az erős északnyugati szél hatására csökken a felhőzet, de még így is szórványosan lesz eső, zápor. 13 fok körül alakul a maximum.

Hétvégén erősen felhős lesz az ég, marad a borongós őszi idő. Főleg vasárnap hajnalban, reggel eshet az eső. Délutánonként 11-12 fok ígérkezik.

(fotó: Pixabay)