Május 25. Szombat, Orbán

Hőség után talajmenti fagy

null

Kedden sok napsütésre, kevés felhőreszámíthatunk. Marad a szeptemberi kánikula: délután 27 és 32 fok között alakul a hőmérséklet. A délkeleti szél megélénkül.

Szerdán aragyogó napsütést gomolyfelhők zavarják, de délutántól néhol már előfordulhat zápor, zivatar. A délkeleti szél továbbra is élénk lesz. 30-31 fokos hőség valószínű.

Csütörtökön megkezdődik a változás: egyre többfelé növekszik meg a gomolyfelhőzet, és szórványosan záporok, zivatarok alakulnak ki. Néhol felhőszakadás és jégeső is lehet. A szél ÉK-ira fordul és megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik. Napközben még marad a nyárias idő, aztán zuhanni kezd a hőmérséklet.

Pénteken északkelet felől csökken a felhőzet, már csak néhol alakul ki zápor. Az északkeleti szél gyakran erősödik meg. Markáns lehűlés várható: reggel 10, délután mindössze 20 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szombaton gyengén felhős, napos, friss időre van kilátás. Hideg lesz a reggel (néhol akár már talajmenti fagy is lehet), és délután is csak 20-21°C valószínű.

(fotó: Posza Róbert)