Június 25. Kedd, Bocsárd

10 fokos lehűlés jön, esőkkel!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Csütörtökön napos, gomolyfelhős időre számíthatunk. Csak néhol, nagyobb eséllyel keleten fordul elő zápor, zivatar. Reggel 13, délután 25 fok körül alakul a hőmérséklet. A déli szél megélénkül. Egyelőre nem várható fronthatás.

Pénteken nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon, valamint a középső tájakon és északon egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. A keleti területeken még csak elszórtan lehet csapadék. Eleinte a DNy-i, estétől az ÉNy-i szél fokozódhat viharossá. 20-29 fok valószínű - ÉNy-on lesz a leghűvösebb.

Szombaton hajnalban és reggel sokfelé, majd egyre inkább csak keleten várható eső, zápor, zivatar. Nagy területen fokozódik viharossá az ÉNy-i szél, mellyel több fokkal hűvösebb levegő zúdul hazánk térségébe: délután már csak 11-23 fok között alakul (a Tiszántúlon lehet még 20 fok körüli maximum) a csúcsérték.

Vasárnap gyakran lesz erősen felhős az ég, elszórtan lehet szitálás, gyenge eső. Igazi hűvösőszi idő várható, reggel 7, délután 14°C körüli értékekkel.

Hétfőn DNy felől újabb csapadékrendszer érkezhet, melynek hatására egyre többfelé ered el újra az eső. Marad a 14-15 fokos maximum.

(fotó: Rostásy Szabó Mihály)