Június 20. Csütörtök, Rafael

Közeleg az őszi fordulat!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Köpönyeg Google News oldalán is!
null

Csütörtökön fátyol-és gomolyfelhők szűrik a napsütést, zápor esetleg elvétve fordul elő északkeleten. Erős lesz az ÉNy-i szél. Gyenge hidegfront vonul át hazánk térsége felett. 24 és 29 fok között alakul a hőmérséklet délután.

Pénteken száraz, meleg időre számíthatunk. A többórás napsütést továbbra is kevés felhő zavarja. 25 és 31 fok közötti értékeket mérhetünk. Élénk lesz a déli, délkeleti légmozgás.

Szombaton anapsütést már gyakran zavarják gomolyfelhők és zápor, zivatar is előfordul. Tovább melegszik a levegő, országos hőség várható, délen akár forróság is lehet 35 fok körüli maximumokkal.

Vasárnap nyugat felől egyre több helyen fordul elő zápor, zivatar, eső. Felhőszakadás és jégeső is lehet. Délutántól egyre inkább megerősödik, majd viharossá fokozódik az ÉNy-i szél. Az ország nagy részén még 28-35 fokos meleg valószínű, nyugaton lesz már hűvösebb.

Hétfőn hajnalban, reggel még többfelé, majd egyre kevesebb helyen fordul elő csapadék. Véget ér a nyári meleg, jelentős lehűlés várható: délután már csak 18-25 fok lesz. Erős marad a szél.

(Fotó: Gabor Havel)